miercuri, 13 ianuarie 2010

Neseriozitate!

Am tot ezitat sa povestesc despre asta, dar imi sta pe creier si vreau sa o las in urma.
Este vorba de prima si singura teapa de pana acum, care a si coincis cu prima mea comanda pe origami (mai primisem intre timp o comanda de brosa on-line de pe breslo.ro).
Pe fata respectiva am cunoscut-o la o intalnire a mireselor foste si viitoare de pe situl miresici.ro. Numele ei pe forum era "sadicutza", iar real stiu doar de Andreea Valentina dupa adresa de mess. Ea tocmai isi deschidea o agentie de decoratiuni si am crezut ca va fi o colaborare care ne va ajuta pe amandoua.
Chiar in preajma zilei mele de nastere in octombrie mi-a dat prima comanda: 2 sfere la dimensiunea maxima care se poate scoate la o petala dintr-o coala A4 (poza atasata).



I le-am dat vineri seara, iar ea a zis ca mireasa respectiva nu are toate decorurile de la ea si astea i le va plati pe loc, astfel incat sa ne auzim duminica pentru bani. Duminica nu am sunat cu gandul ca avusese o alta nunta de decorat, nu stiam cat a stat seara si n-am vrut sa deranjez.
Si a inceput distractia....Am sunat de luni pana joi, zilnic, in unele zile din jumatate in jumatate de ora, fara nici un raspuns, sau doar foarte rar cand probabil o luam prin surprindere, ca intr-un final joi seara cand mi-a raspuns (sunand de pe numarul sotului meu, apropo) sa mi se scuze ca iar nu e in Constanta, ca e in Navodari dar ajunge in jumatate de ora. Noi vroiam sa mergem la niste cumparaturi in Real, dar am preferat sa stam degeaba jumatatea respectiva de ora sa fim siguri ca ne vedem.
A venit cu lacrimi in ochi, cu mii de scuze, ca e prea aglomerata, ca e un pic ametita, mi-a povestit si problemele cu mirese neserioase, si povestea vietii, si scoala neterminata. Are undeva pe la 23 de ani, dar am zis ca nu vreau sa pun etichete in functie de varsta, cand incepi o afacere scuza asta cu varsta si proasta organizare (a timpului sau a finantelor) nu te onoreaza.
Am zis sa ii mai dau o sansa, poate se va da pe brazda, poate a fost doar o prima impresie eronata. Se pare ca si eu ar trebui sa-mi pun nick "masokista",ca nu ma las din prima si mai cer.
La sfarsitul lunii noiembrie m-a contactat iar ca ar vrea sa dea o comanda pentru decorarea unei sali la o gradinita. Cum nu-mi invatasem inca lectia, am luat comanda si am zis ca iau banii la livrare, asta a fost singura schimbare, desi ar fi trebuit poate sa iau macar jumatate din suma pentru materiale si cat de cat pentru deranj.
Comanda ei s-a suprapus cu participarea la targul din decembrie si m-a deranjat din acest motiv, pentru ca as fi putut sa ma dedic pregatirii mai temeinice a targului, desi pot fi deranjata daca iau in calcul pur si simplu zilele si noptile pierdute pentru asambalarea comenzii ei independent de targ ( ca idee - o sfera din aceea imi ia cam 3 ore de lucru efectiv, de la decuparea hartiei in 60 de patrate la aceeasi dimesiune - sunt 12 flori flori a cate 5 petale, apoi impaturirea fiecaruia si asamblarea).
A comandat dupa cum urmeaza (atasate in continuare):
- 3 sfere mari, una la dimensiunea maxima ca si cele din octombrie, celelalte 2 o idee mai mici, am folosit patrate de 15 cm
- 20 de fulgi,  supradimensionali care sa vina atarnati din tavan, la fel am folosit patrate cu latura de 15 cm
- 15 braduti, la care chiar a fost o problema gasirea hartiei verde la o nuanta placuta, peste tot era o culoare foarte foarte deschisa, de xerox
 



Aici stabilisem ca le vrea undeva pana in 3 decembrie cand se decoreaza gradinita. Doar ca de data asta vroiam sa merg cu ea la decorat ca sa mi le si pozez pentru blog.
Am sunat joi pe 3 decembrie si mi-a zis ca e prinsa cu campania electorala si e intr-o localitate de pe langa Constanta si nu stia la cat termina pentru ca urmau sa traga tare fiind ultima zi de campanie. Am sunat iar vineri si mi-a zis ca in noaptea respectiva (3 spre 4) sotul ei facuse accident de masina si avea si alti oameni in masina. Tot ea a insistat ca pot sa ma uit si la stiri ca nu minte. Nu aveam de gand , dar a facut-o sotul meu pentru mine -  a cautat pe internet accidente de masina in zona respectiva siiii.....nimic. Concidenta mai face ca la prima comanda cand m-a tot amanat sau nu mi-a raspuns la telefon eu ii spusesem ca singurele scuze care se accepta pentru mai multe zile de intarziere si neraspuns la telefon sunt : moartea cuiva din familie, diverse afectiuni care necesita spitalizari sau...accident de masina(!!!).
Sambata 5 decembrie am sunat si , deja logic, ca nu mi-a raspuns asa ca i-am transmis un SMS ultimatum sa vina sa isi ridice comanda si sa vina si cu banii pregatiti. Din acel moment am incetat orice legatura cu ea, desi numerele de telefon inca le mai am.
Fulgii i-am daruit pe absolut toti si sper sa fi bucurat alti copii, o parte din braduti si cativa fulgi au decorat pana la urma alta gradinita, poate de acolo sa fac rost de niste poze. Iar sferele - una a fost vanduta, una a fost daruita ca decor pentru emisiune la CTV in ajunul Craciunului si ultima, cea mai mare, o am inca acasa.
Am vrut sa ma duc pe miresici.ro sa ii fac subiect in care sa povestesc ce afacerista este ea si nici macar placerea asta n-am mai avut-o - pe 4 decembrie a primit ban permanent pentru publicitate prin mesaje private. Am intrebat -o pe moderatoarea care i-a dat ban daca mai pot face subiect, desi banuiam deja reaspunsul : nu e foarte corect pentru ca ea nu se mai poate apara si nu-i va ridica nimeni ban-ul doar ca sa imi raspunda mie.
Asta a fost, am zis ca asta mi-a fost botezul, trebuie sa ma obisnuiesc ca exista si astfel de oameni neseriosi pe lume, nu e vorba de bani ci de gest si e trist ....

6 comentarii:

  1. foarte bine ai facut ca ne-ai informat, imi pare rau pt ce s-a intamplat - Agdala

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte urat! Si eu am patit de-astea la inceputul ``afacerii`` mele, dar m-am invatat acum. Banii inainte :) Uneori chiar inainte de a incepe sa lucrez :) Tu faci lucruri minunate dar uite ca e plina lumea de oameni rai, neseriosi si invidiosi pe munca altuia. Succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu o face un om mai bun,probabil ca ar fi fost mai convenabil pentru ea daca ai fi tacut si uite asa afacerile mergeau brici,scuze ,,tepele".
    Comportamentul ei nu are nici o scuza...Clar,este o persoana cu care nu se poate colabora,o persoana care are impresia ca i se cuvine totul fara a munci.I-a scapat insa un detaliu foarte important,calitatea serviciilor si onorarea la timp a platilor, sunt cea mai buna si ieftina reclama!
    Fruntea sus,este o lectie din care ai ce invata,sa-ti asiguri spatele ,profitori,mincinosi si puturosi se gasesc pe toate drumurile.
    Succes in continuare si sa dea domnu sa faci copii frumosi si sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. probabil vei sterge acest post, ai tot dreptul, este blogul tau personal. si cum ai tot dreptul sa scrii pe blogul propriu orice iti trece prin minte, inteleg de ce ai postat aici patania ta. dar este injositor ce ai facut tu pe un forum public si ca ai continuat sa o denigrezi pe Andreea. trebuia sa te fi gandit bine inainte de a continua cu injuriile la adresa ei, pentru ca asa cum exista varianta ta, este si o alta fata a intamplarii. cred ca trebuie sa aiba dreptul la replica si nici un alt comentariu de-al tau, voit rautacios sau nu, nu imi va schimba parerea despre ea. in schimb, nu cred ca pe tine lumea te va vedea cu aceeasi ochi.
    succes in afaceri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ti-am respins postarea, dupa cum vezi. Si tu esti subiectiva pentru ca ii esti prietena, asa cum sunt eu subiectiva pentru ca sunt cea patita aici.
    Ti se pare normal sa vorbeasca asa la final? Asa linisteste ea un conflict, initiat tot de ea?
    La fel cum tie nu ti se va schimba parearea despre Andreea, sunt increzatoare ca nici prietenilor mei nu li se va schimba parerea despre mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Candy

    Alipety,dar ce a facut ea,cum se numeste? Nu tot injositor?
    Te citez:,,in schimb, nu cred ca pe tine lumea te va vedea cu aceeasi ochi" De ce sa fie privita cu alti ochi?Pentru ca si-a pierdut noptile lucrand la produsele comandate de ea? Pentru ca si-a pierdut timpul aiurea pentru cineva care nu i-a respectat munca?
    Daca prietena ta considera ca o afacere se face in acest mod.....se inseala amarnic:((
    Ma bucur ca Diana si-a facut publica patania,in acest fel vom stii de cine sa ne ferim.
    Chiar ar fi foarte buna o lista cu oamenii care stiu sa faca afaceri in felul acesta.

    RăspundețiȘtergere