joi, 19 decembrie 2013

Tutorial fulg din hartie

Fiindca nu mai stiu de unde m-am inspirat eu, oricum tot pe net am gasit, si fiindca mi-au cerut si prietenele indicatii de a-si face singure o astfel de decoratiune va redau mai jos pas cu pas procesul de la 0.
Fotografiile mele sunt facut cu patrat din post it cu latura de 9 cm. Ideea e sa luati post-it fara adeziv. Orocum puteti folosi patrate la ce dimensiune vreti voi, maximul pe care l-am folosit eu a fost cu patrat din coala A4. Iar minumul a fost cand am impartit un post it in 4 si am folosit patratele respective plus inca alte 2 patrate de la o jumatate din alt post it.
In total aveti nevoie de 6 patrate (toate de aceeasi dimensiune).

Se pliaza in diagonala.

Apoi urmatoarea diagonala.

Apoi se decupeaza cu foarfeca paralel cu latura mare si avand grija ca plierea finala sa fie sus, iar cele 2 imbinari sa le aveti in josul foarfecii. Primele dati am mai taiat si invers si tot primele dati pentru acuratete imi trasam liniile cu creionul inainte, pana mi s-au invatat mana si ochiul.

La patrate mai mari se pot face mai multe taieri, eu facut pana la 6.

Se desface ci grija patratul decupat si va arata asa.

Si acum se vor aduna colturile pornind din mijloc spre exterior.

Regula importanta de care trebuie sa tineti cont este : una pe fata, una pe dos.

Va trebuie 6 piese pentru un fulg sau le puteti folosi individual la un geam mare si pe lungimi inegale, ar da un efect interesant de picaturi/turturi; candva o sa incerc si eu.

Asamblarea se face la mijloc si la unul din capete dar o alta regula pe care am invatat-o in timp este ca o piesa se asambleaza cu partea finala iar cealata piesa cu taitura penultima, pentru o mai buna simetrie (eu am o problema cu simetria).

Eu asamblez cate 3 piese si apoi le imbin final.

Imbinarea va fi la mijloc si laterale si voi respecta acelasi principiu ca la piesa cu capat final sa folosesc capatul penultim.Si acum aveti un fulg. Ieei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu